Seminarium 19 mars Det händer i mellanrummen

Catrin Ditz, Mats Tyrstrup, Anna Gärdin, Stefan Carlson, Tony McCarrick, Andreas Skog, Lars Eriksson, Elsa Nyström, Elisabeth Eriksson

24 mars, 2021

Gränser skapar mellanrum. Hur kan organisationer hitta vägar och få samverkan och samordning att fungera, trots de gränser som finns inom och mellan organisationer?

Den 19 mars genomfördes seminariet ”Det händer i mellanrummen” i samarbete med Storsthlm och Region Västerbotten. Vi fick under seminariet ta del av erfarenheter från norr till söder, från liten till stor organisation. Därutöver fick vi också ta del av Mats Tyrstrups forskning och hans reflektion om de organisatoriska mellanrummen.

Presentationerna är uppdelade i tre delar, alla delar finns nedan. Först ut får vi höra beskrivningar från Storsthlm och några Stockholms kommuner, andra delen är beskrivningar från Region Västerbotten tillsammans med två gäster, och tredje delen får Mats Tyrstrup berätta om sin forskning.

Avsnitt

play_circle_filled

Avsnitt 1: Storsthlm - det händer i mellanrummen

I detta avsnitt får vi lyssna till Catrin Ditz Storsthlm samt Anna Gärdin, Framtidsdirektör, Huddinge kommun, Tony Mc Carrick, Digitaliseringsstrateg, Södertälje kommun och Stefan Carlson, CTO, Stockholm stad perspektiv på samverkan i digitaliseringsnätverket i Stockholm.

Avsnitt 2: Region Västerbotten - Det händer i mellanrummen

I detta avsnitt får vi ta del av Andreas Skog och Lars Eriksson från Region Västerbotten som tillsammans med Elisabeth Eriksson, Förbundschef Lystkom och Elsa Nyström, Verksamhetsutvecklare i Vännäs kommun ger sina perspektiv och erfarenheter från samverkan i Västerbotten.

Avsnitt 3: Mats Tyrstrup - Det händer i mellanrummen

I detta avsnitt får vi höra Mats Tyrstrup fördjupa sig i varför det finns organisatoriska mellanrum. Mats ger också sina kommentarer till den samverkan som talare från Storsthlm och Region Västerbotten berättat om i tidigare avnitt. Mats är en av grundarna till det nystartade Stockholm Center of Governance, scog.se, som syftar just till att bidra till gränsöverskridande samarbeten för att hantera utmaningar i vår samhällskomplexitet.

Design och utveckling av Smatter AB. Hörs!